Bushokje

Bushokje
Zodat het openbaar vervoer toegankelijker word,
Nu sta of zit je op de rollator, in weer en wind te wachten op de bus

 

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Helaas is er op de genoemde locatie geen mogelijkheid om een bushokje te plaatsen. Dit komt onder andere door het advies over cultureel erfgoed, kunstwerken en boomwortels. Er zijn op dit moment nog geen andere (geschikte) locaties die bekeken worden. 
Sanne van de Wetering

Wat een leuk idee! Destijds is er gekeken naar mogelijkheden voor een bushokje, er is toen geen geschikte plek gevonden aan de hand van de criteria. ideeën/initiatieven zijn altijd welkom en wij denken/werken graag mee. Heeft u een goede locatie? laat het mij even weten: s.van.de.wetering@drutenwijchen.nl

Reacties

In onderzoek is nu of een bushokje zoals er vroeger stond (oud betonnen exemplaar)op de door het dorp gewenste plaats, haalbaar is.

Antwoord

Een alternatief kan zijn op de hoek bij nr. 54. Daar ligt al een verhoging, maakt het ook voor een rollatorgebruiker makkelijker.

Antwoord

Ik ondersteun dit idee.

Antwoord

Vandaag heeft de LBG Bergharen overleg gehad met de gemeente over een te plaatsen bushokje. Het idee van Sil Buskens wordt omarmt. De gemeente gaat nu onderzoeken of er mogelijkheden zijn en of er ook geld voor is.

Antwoord

Goed plan. In de meester Van coothlaan in wijchen staat een prachtig bushokje in de vorm van een parasol. Dat lijkt me prachtig als zoiets in Hernen en Bergharen ook gerealiseerd kan worden.

Antwoord

Locatie voor het bushokje is vastgelegd in overleg met de gemeente. Nu nog de formele toestemming.

Antwoord

De locatie is inderdaad verkeerd op de kaart gezet. Een plek bij de muur van het kerkhof lijkt me goed.

Antwoord

Er komt daar geen bus langs. Waarom niet bij de kerk/basischool?

Antwoord

Lijkt me een goed plan.

Antwoord

Lijkt me ook n goed plan om n bushokje te realiseren.Zie m eerder op de plek waar ooit n bushalte was .Nl eind kerkhofmuur, naast oprit bij nr 50.Of voor t schoolplein aan de Dorpsstraat?Op t kerkplein lijkt me qua uitstraling minder geslaagd, doet m.i. Afbreuk aan de authentieke uitstraling v kerk, plein, begraafplaats.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 04-03-2021