gevaarlijke invalide-opstapplaats

Sinds een paar jaar is op deze locatie, ten kosten van een parkeerplaats, een verhoging gemaakt als opstapplaats voor invaliden.

Omdat het daar erg smal is en ook erg druk, komt het regelmatig voor dat verkeer tegen deze hoge stoeprand opknalt met alle risico's vandien.

Nu er gesproken wordt over een bushokje zou het voor de hand liggen die verhoging daar neer te leggen.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Bedankt voor uw idee. Omdat een locatie voor een nieuw bushokje niet haalbaar is. Zullen wij kijken of we het mogelijk is om deze verhoogde trottoirband te verwijderen. 

Sanne van de Wetering

 

Reacties

Deze invalide opstapplaatsen worden vanaf ze daar liggen, Nooit gebruikt, het nodigt ook niet uit om daar (onoverdekt) In of uit te rijden. Wel weer bijzonder dat ze op deze onmogelijke plek zonder enkel overleg, gemaakt zijn.

Antwoord

Ook ik heb hinder van deze opstapplaats. Naast de verhoging is een kleine parkeerplaats. Hier staan ook regelmatig grote auto’s geparkeerd, waardoor mijn oprit geblokkeerd wordt en ik niet op- of af kan. Bovendien heb ik al diverse malen gezien en gehoord dat er auto’s tegenaan botsen, omdat bestuurders uitwijken en niet zien dat er een verhoging ligt. Ik vind het belangrijk dat er een opstapplaats komt voor minder validen, maar wel op een veilige plek, waar mensen rustig kunnen instappen. Nu er gesproken wordt over een bushokje, is dit hét moment om deze opstapplaatsen te combineren. Wellicht bij het schoolplein!? Zo'n abri paraplu zou daar een mooie toevoeging zijn.

Antwoord

Als aanvulling op bovenstaande reacties; het is inderdaad logischer de invaliden opstapplaats te verplaatsen naar de plek waar het nog te plaatsen bushokje komt.

Antwoord

Wij wonen inmiddels twee jaar op de dorpsstraat en voor ons huis , op een drukke kruising, ligt een opstapplaats. Overbodig omdat daar niet gestopt kan worden vanwege het verkeer dat dan stagneert. Heb ook nog nooit iemand daar zien wachten.het ligt daar alleen maar vol troep van de bomen. Zou beter een parkeerplaats kunnen zijn.

Antwoord

Hallo, Ook wij hebben eerder geklaagd over de verhoogde opstapplaats in de Dorpsstraat. Erg gevaarlijk, vooral wanneer er sneeuw ligt en deze dus niet wordt gezien, botsen er auto’s en fietsers bovenop. Echt levens gevaarlijk en kost idd een parkeerplek, en/ of uitwijk plaats in deze drukke straat. Dus willen wij deze ook graag verplaatst hebben. Een bushalte op t kerkplein vind ik n minder goede keus. Dit omdat een kerkplein in mijn ogen authentiek moet blijven. Misschien t.o. Kerk voor t schoolplein?

Antwoord
Idee is ingestuurd op 20-08-2021