Attentie borden plaatsen let op snelheid 30 km zone

In het buitengebied van de gemeente Oss op 30 km wegen vind je borden die, je als gebruiker van deze weg wijst op je eigen verantwoording om de snelheid te respecteren. Graag overgaan tot plaatsing van soortgelijke borden op de Molenweg in Bergharen.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

De gemeente is in overleg met bewoners over maatregelen voor deze weg. Kijk bij idee snelheid beperking Molenweg voor de status daarvan.

Reacties

De LBG van Bergharen gaat op de drie toegangsborden van het dorp, banners plaatsen. De LBG kiest er niet voor om de tekst in het Maas en Waals te doen. Het wordt zoiets als: "Neem je verantwoordelijkheid"

Antwoord

Wat mij betreft een goed idee en zou je zowel bij de toegangsborden maar ook op de wegen zelf een bord met een andere aanvullende tekst kunnen plaatsen. De kracht zit hem vaak in de herhaling wat de boodschap sterker maakt. Je kunt dan aan het begin van het dorp kunnen zeggen zoals de gemeente Schaijk doet. “ Gij bent van harte welkom, maar rij wel zuutjes”. Maar dan wellicht met een andere tekst en dan in het Maas- en Waals-dialect. Op de Molenweg een of meerdere borden met de tekst waarbij je de verkeersdeelnemers wijst op zijn of haar verantwoordelijkheid.

Antwoord

Misschien wel een goed idee om de drie toegangsborden van Bergharen hiervoor te gaan gebruiken.

Antwoord

Ondersteun het idee om de snelheid te beperken

Antwoord

De gemeente heeft het idee snelheid beperking Molenweg per ongeluk in archief gezet. Als het goed is staat hij er nu als actief. We zijn daar nog voortdurend mee bezig. Er komt op korte termijn een Smiley te hangen om de automobilisten een spiegel voor te houden. Het idee van extra aandachtborden vind ik uitstekend. Ik zal het in overleg met de gemeente meenemen.

Antwoord

Als je de status van dit project bekijkt dan is door het plaatsen van een 60 km bord bij de Hoekgraaf het project afgerond. Buiten dat ik niet begrijp dat het plaatsen van een 60 km bord bij de Hoekgraaf een oplossing is voor de snelheid op de Molenweg wil ik graag aandacht voor het idee dat we de gebruiker van de Molenweg aanspreken op zijn of haar verantwoordelijkheid. De reactie van de gemeente op mijn idee valt mij tegen en geeft geen blijk van creativiteit en meedenken met de bewoners. Wellicht is er nog een herkansing mogelijk en vind ook de gemeente dit toch nog een aardig idee. Alhoewel het een idee is van de gemeente Oss, kun je ook denken beter goed gejat dan slecht verzonnen.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 28-07-2021