Verlichting wijksestraat

de wijksestraat is een druk bereden weg waar ook een waar  fietsers en wandelaars langs gaan. Vooral voorbij de bebouwde kom zou meer verlichting gewenst zijn, vooral  ook in de lange bocht.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Ik heb de reactie met Francois Dreuning besproken. Hij heeft aangegeven dat de gemeente geen verlichting buiten de bebouwde kom aanbrengt. Sanne van de Wetering-Kappert

Bedankt voor uw idee! Francois Dreuning, beheerder openbare verlichting van de gemeente is hier mee bezig. Bij de kruising Dorpstraat komt een extra lantaarnpaal. Uw idee zetten we dan ook op fase ‘in uitwerking’. Zodra er duidelijk is wanneer de aannemer de lantaarnpaal plaatst krijgt het idee de fase ‘in uitvoering’.

Reacties

Vandaag heeft LBG Bergharen overleg met de gemeente gehad. De grote lantaarnpaal met ANWB-borden wordt verplaatst naar de overkant van de weg zodat beide wegen beter beschenen worden. Langs het voetpad wordt de lantaarnpaal vervangen door een 4m paal en waarschijnlijk een extra paal er bij omdat de bocht anders wel erg donker wordt.

Antwoord

Buiten de bebouwde kom gelden andere regels dan er binnen. Kijk maar bij De Hoekgraaf en De Elzendweg.

Antwoord

Niet allen bij de dorpsstraat zou verlichting moeten komen. Eigenlijk langs de gehele wijksestraat. Er zijn nog meer woonhuizen die aan de wijksestraat staan (ook al zij ze via een weg te bereiken), maar de verlichting houd als snel op buiten de bebouwde kom. Dit is ook een weg waar erg veel gewandeld wordt. Graag kijken of er nog meer geplaatst kunnen worden.

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 04-03-2021

Vooral op het nieuwe voetpad bij de kruising met de Dorpsstraat.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 02-03-2021